• Головна
  • Україна
  • Депутата Рівненської облради відправили під варту із заставою в 192 млн грн

Депутата Рівненської облради відправили під варту із заставою в 192 млн грн

Депутата Рівненської облради відправили під варту із заставою в 192 млн грн

Під час обшуків в нього та членів його сім’ї вилучили понад 4 млн доларів США готівкою у різній валюті

Суд відправив під варту депутата Рівненської обласної ради Віталія Суховича, який є і заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП «Ліси України». Також він за рішенням суду може внести заставу в 192 млн гривень, повідомило Державне бюро розслідувань.

Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування Сухович незаконно збагатився на мільйони доларів. Під час обшуків в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї вилучили понад 4 млн доларів США готівкою у різній валюті.

Також правоохоронці знайшли три елітні автомобілі Audi Q8, Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Patek Philippe, золоті монети, злитки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами. Також заблокували банківські рахунки, де Сухович зберігав понад 400 тисяч євро. Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на фіктивних осіб.

Віталію Суховичу повідомили про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України), за що його можуть позбавити волі на строк до 10 років. Також слідчі попросили Національне агентство з питань запобігання корупції проаналізувати спосіб життя фігуранта та його сім’ї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності