• Головна
  • Україна
  • Через негоду електрики немає майже у 400 населених пунктах 10 областей України — Зеленський

Через негоду електрики немає майже у 400 населених пунктах 10 областей України — Зеленський

Фото: Укренерго

Найважча ситуація зі світлом зберігається в південних областях України

Через негоду, майже у 400 населених пунктів України наразі немає електрики. Найскладніша ситуація через погодні умови зберігається в південних регіонах України. Про це повідомив Володимир Зеленський у неділю 26 листопада.

“Наразі через негоду електрики немає майже у 400 населених пунктах 10 областей України. Там вже розгорнуті оперативні штаби. Працівники ДСНС, комунальних служб, місцевої влади працюватимуть цілодобово”, — сказав у відеозверненні Володимир Зеленський.

Президент закликав людей, які перебувають в районах, де панує негода, бути обережними та за потреби звертатися до рятувальних служб. Зокрема в Одеській, Кіровоградській, Миколаєвській, Черкаській та Києвській областях цілодобово працюватимуть ДСНС, Національна поліція, комунальні служби та місцева влада.

Раніше в Укренерго повідомляли, що хуртовина в Одеській області пошкодила розподільчі мережі електростанцій та металеву опору лінії електропередачі. На місця пошкоджень прибули ремонтні бригади.

“Як тільки буде можливим, енергетики відновлять подачу електрики усім містам та селам, де через негоду зараз є тимчасове знеструмлення”, — додав президент.

Нагадаємо, через негоду на Одещині біля села Красна Коса перекинувся вантажний автомобіль із зерном. Також через хуртовину біля села Новокам’янка Ізмаїльського району пасажирський автобус Варна — Київ з 22 пасажирами з’їхав у кювет. На трасі Одеса — Рені рятувальники звільнили зі снігової пастки 130 автівок, які застрягли через хуртовину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності