• Головна
  • Україна
  • На Хмельниччині цукровий завод ухилився від сплати податків на 100 млн грн

На Хмельниччині цукровий завод ухилився від сплати податків на 100 млн грн

Фото: БЕБ

Цукровий завод реалізовував біоетанол під виглядом інших товарних позицій, за якими не сплачується акцизний податок

На Хмельниччині викрили схему ухилення від сплати податків на цукровому заводі з виробництва біоетанолу. Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області виявили, що підприємство завдало збитків на понад 100 млн грн. Про це повідомило Бюро економічної безпеки України у середу, 22 листопада.

Як встановило слідство, Теофіпольський цукровий завод реалізовував біоетанол під виглядом інших товарних позицій, за якими не сплачується акцизний податок. Водночас виробнича потужність підприємства становила майже 80 тонн на добу.

Детективи провели обшуки у головному офісі, а також на виробничих потужностях та вилучили речі й документи, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб підприємства. 

Попередньо сума завданих збитків перевищує 100 млн грн. Досудове розслідування триває. Наразі встановлюються завдані державі збитки та вирішується питання щодо проведення експертиз.

Довідково

Біоетанол — це спирт, який отримують шляхом переробки рослинної сировини. Біоетанол використовують як біопаливо або паливну добавку. Сировиною для виробництва біоетанолу в Україні є цукровмісні культури, такі як цукровий буряк, а також зернові культури, зокрема кукурудза.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності