• Головна
  • Україна
  • Понад 3,5 тис. українських військових перебувають у російському полоні

Понад 3,5 тис. українських військових перебувають у російському полоні

Понад 3,5 тис. українських військових перебувають у російському полоні

Це військові, дані про яких внесені до Єдиного державного реєстру

У російському полоні перебувають 3 574 українських військовослужбовці та 763 цивільні. Такі дані були озвучені під час комісії з питань встановлення факту полону у п'ятницю, 17 листопада. На сайті Мінреінтеграції повідомили, що за рік роботи комісія встановила кількість військових та цивільних, яких росіяни утримують в неволі.

“На сьогодні проведено 8 засідань комісії. За їх результатами встановлено факт позбавлення волі щодо 4337 осіб (3574 військових та 763 цивільних)”, — йдеться у повідомленні.

Це ті бранці, дані про яких внесені до Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. Йдеться про військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів. Їхнім сім'ям виплачують одноразову та щорічну грошову допомогу. Також гроші отримали люди, звільнені з полону.

“З початку поточного року вже виплачено 422 млн грн звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів”, — додали у Мінреінтеграції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності