• Головна
  • Україна
  • Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Роблять це через велику кількість військовополонених в Україні

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють новий табір. Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору. Про це 7 листопада повідомили на сторінці проєкту “Хочу жити”.

Збільшення кількості військовополонених пов'язане як із ситуацією на фронті, що погіршується мотивацією російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною.

Як і у випадку з табором “Захід-1”, умови у новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права. Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Сам табір знаходиться в глибокому тилу, адже це передбачено Женевськими конвенціями.

“Утримання військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. На відміну від Росії, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм. У той час як російська сторона, наприклад, розміщує українських військових у звичайних в'язницях та виправних колоніях разом з ув'язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи й фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого”, - йдеться у повідомленні.

Додамо, близько 90% українських військовополонених пройшли через катування, зґвалтування, погрози сексуального насильства або інші форми жорстокого поводження. Про це у вересні сказав Генпрокурор Андрій Костін під час зустрічі зі Спеціальною доповідачкою ООН з питань катувань, доктором Еліс Джил Едвардс.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності