• Головна
  • Україна
  • Нардепові із Закарпаття повідомили про підозру в заволодінні землею на 123 млн грн

Нардепові із Закарпаття повідомили про підозру в заволодінні землею на 123 млн грн

Нардепові із Закарпаття повідомили про підозру в заволодінні землею на 123 млн грн

У виконанні злочинної схеми депутатові допомогли екскерівник Держгеокадастру області та колишній директор державного підприємства

НАБУ і САП повідомили народному депутатові про підозру у незаконному заволодінні понад 320 га землі. Також підозрюють трьох його спільників, серед яких директор приватного підприємства, колишній директор держпідприємства, а також екскерівник Головного управління Держгеокадастру однієї з областей. Про це повідомила пресслужба НАБУ у середу, 25 жовтня. За даними Центру протидії корупції, підозру оголосили народному депутатові України від групи «Довіра» Роберту Горватові.

Горват раніше він був членом фракції Блок Петра Порошенка, а на виборах 2019 року виграв округ на Закарпатті як безпартійний.

За даними правоохоронців, у 2016-2019 роках депутат розробив та здійснив схему незаконного заволодіння 323 га земель на Закарпатті, якими користувалося державне підприємство. Вдалося це йому завдяки співпраці з директором цього підприємства та з тодішнім керівником Головного управління Держгеокадастру області.

Роберт Горват спонукав директора державного підприємства звернутися до ГУ Держгеокадастру Закарпатської області та відмовитися від права на користування землею. Після цього керівник Держгеокадастру передав право розпоряджатися землями спільникам Горвата. Ті, своєю чергою, продали ділянки приватному підприємству, підконтрольному депутатові. За підрахунками слідчих, такою схемою зловмисники завдали державі збитків на 123 млн грн. 

Робертові Горвату та трьом його спільникам — директорові приватного підприємства, колишньому директорові держпідприємства та екскерівникові Головного управління Держгеокадастру однієї з областей, — повідомили про підозру. Наразі їм обирають запобіжний захід. За незаконне заволодіння державним майном зловмисникам загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності