• Головна
  • Україна
  • “Українська оборонна промисловість” створила спільне підприємство з німецьким оборонним концерном

“Українська оборонна промисловість” створила спільне підприємство з німецьким оборонним концерном

“Українська оборонна промисловість” створила спільне підприємство з німецьким оборонним концерном

Спільне підприємство обслуговуватиме та ремонтуватиме техніку, надану партнерами України

Німецький оборонний концерн Rheinmetall та «Українська оборонна промисловість» утворили спільне підприємство. Про це 24 жовтня написав на своїй сторінці прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Спільне підприємство обслуговуватиме та ремонтуватиме техніку, поставлену партнерами до України. Також на цьому підприємстві буде проходити локалізація виробництва провідних зразків техніки Rheinmetall AG. ТОВ “Рейнметал – Українська оборонна промисловість” було зареєстровано 18 жовтня. Денис Шмигаль оголосив про це під час Німецько-українського бізнес-форуму в Берліні.

“Створення спільного підприємства є без перебільшення знаковою подією, яка виводить співпрацю між нашими країнами на якісно новий рівень та дозволить нам разом будувати арсенал вільного світу”, - зазначив він.

Нагадаємо, «Укроборонпром» як державний концерн припинив своє існування 28 червня 2023 року. З того часу найбільше оборонне підприємство України стало акціонерним товариством «Українська оборонна промисловість». Трансформація підприємства була однією із перших задач новообраного гендиректора Германа Сметаніна. До того Зеленський звільнив гендиректора «Укроборонпрому» Юрія Гусєва.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності