• Головна
  • Україна
  • Ексрегіонал Олександр Єфремов, якого обвинувачують у держзраді, втік до Москви

Ексрегіонал Олександр Єфремов, якого обвинувачують у держзраді, втік до Москви

Ексрегіонал Олександр Єфремов, якого обвинувачують у держзраді, втік до Москви

У Москві родина Єфремова має апартаменти за 4 млн доларів

Колишній очільник фракції «Партії регіонів» та соратник Януковича Олександр Єфремов втік до Москви після початку повномасштабного вторгнення Росії. Єфремова звинувачують у низці злочинів. Зокрема, депутат сприяв створенню угруповання «ЛНР», а також допомагав захоплювати адміністративні будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014 році. Про це в понеділок, 23 жовтня, повідомили «Схеми».

Олександр Єфремов три роки перебував у слідчому ізоляторі Старобільська на Луганщині, з-під варти ж він вийшов у 2019 році. Спочатку його відпустили під домашній арешт, потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання, який згодом не продовжили. Одним із адвокатів Єфремова був Андрій Смирнов, який зараз є заступником керівника ОП Андрія Єрмака.

Єфремов регулярно виїжджав за кордон, зокрема, напередодні повномасштабного вторгнення він відвідував Росію. 18 березня 2022 року Олександр Єфремов виїхав з України через Словаччину і з того часу не повертався. Зараз він живе у Москві, де його родина має апартаменти за 4 млн доларів.

Журналісти «Схем» зателефонували Олександру Єфремову на його російський номер. На запитання, що він робить у Москві та чи планує повертатися в Україну, відповів: «Ви знаєте, у мене не входить у плани давати зараз якісь інтерв’ю, до побачення».

У Офісі генпрокурора України стверджують, що Єфремов перебуває у статусі обвинуваченого за низкою статей, однак він не має запобіжного заходу та в розшук його не оголошували.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності