Укрзалізниця замовила 44 нові пасажирські вагони

Укрзалізниця замовила 44 нові пасажирські вагони

Вперше за 15 років замовили нові плацкартні вагони, а вагони СВ обладнають сигналізацією та системами відеоспостереження

Укрзалізниця підписала договір з Крюківським вагонобудівним заводом про виготовлення 44 пасажирських вагонів. Їх мають виготовити протягом наступних двох років. Про це написала пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України у вівторок, 17 жовтня.

Договір передбачає виготовлення нових 20 купейних вагонів, 12 вагонів СВ, 9 плацкартних. До слова, плацкартні вагони замовляють вперше за останні 15 років. Також виготовлять 3 вагони, призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю. Загальна вартість замовлення Укрзалізниці складає майже два мільярди грн.

«Крім купейних, плацкартних та вагонів СВ, замовляємо і вагони з підвищеним рівнем інклюзивності для користувачів крісел колісних. Такі вагони забезпечать для цих пасажирів додаткові умови комфорту. Всі інші вагони також будуть обладнані додатковими інструментами підвищення доступності. Ця закупівля дозволить замінити ті вагони, що, на жаль, були втрачені в результаті ворожих обстрілів. Також будемо робити акцент і на модернізації застарілого рухомого складу» — сказав Євген Лященко, голова правління АТ «Укрзалізниця».

Нові вагони будуть більш сучасними та комфортними, адже матимуть кондиціонери, сповивальні столики, USB-порти для швидкої зарядки девайсів, кавоварки та новітні системи керування освітленням. Вагони СВ будуть обладнані сигналізацією, кнопками блокування дверей та системами відеоспостереження, а ті, що для перевезення пасажирів з інвалідністю — підіймальними платформами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності