• Головна
  • Україна
  • Троє чоловіків допомогли викрасти шахраям близько 4 млн з депозиту вдови військового

Троє чоловіків допомогли викрасти шахраям близько 4 млн з депозиту вдови військового

Троє чоловіків допомогли викрасти шахраям близько 4 млн з депозиту вдови військового

Мешканці Волинської, Дніпропетровської та Черкаської областей за грошову винагороду сприяли у викраденні грошей

Вранці, 11 жовтня, трьом чоловікам із Дніпропетровської, Волинської та Черкаської областей Запорізька обласна прокуратура повідомила про підозру у пособництві в шахрайстві. За грошову винагороду вони передали свої персональні дані групі шахраїв, які використали їх для крадіжки грошей у вдови військовослужбовця, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Шахраї дізнались, що вдова отримала грошову допомогу у зв’язку із загибеллю чоловіка на війні та зберігала її у банку. Щоб викрасти гроші злочинці під виглядом мобільного оператора зателефонували жінці і вмовили вимкнути телефон на деякий час. Далі вони скористались послугою відновлення сім-карти та зробили електронний дублікат її номера. Таким чином вони отримали доступ до онлайн-банкінгу вдови та через криптобіржі вивели близько 4 млн грн на свої рахунки. Для цього вони використали зареєстровані на пособників електронні гаманці, ФОП та віртуальний сервіс.

Під час обшуків у помешканнях пособників поліція вилучила комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки та сім-картки різних операторів мобільного зв’язку. Особи самих шахраїв слідство наразі встановлює.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності