У Львові викрили квартирних шахраїв: відібрали 9 приміщень на 11 млн грн

У Львові викрили квартирних шахраїв: відібрали 9 приміщень на 11 млн грн

До складу злочинної групи входило п’ятеро осіб: організатор - 40-річнний мешканець одного з сіл Львівського району та посібники – жителі Львова та області віком 47, 38, 33 та 26 років

У Львові судитимуть «квартирних аферистів»

Учасники організованої злочинної групи незаконно заволоділи 9 об’єктами нерухомого майна на суму близько 11 мільйонів гривень. За скоєне їм загрожує покарання - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

До складу злочинної групи входило п’ятеро осіб: організатор - 40-річнний мешканець одного з сіл Львівського району та посібники – жителі Львова та області віком 47, 38, 33 та 26 років.

Зловмисники підшуковували у Львові та в населених пунктах області квартири та інші об’єкти нерухомості, які перебували у власності як громадян, так і у комунальній власності, виготовляли підроблені правовстановлюючі документи на ці об’єкти, печатки та штампи підприємств, установ і організацій, а також підробляли відповідні довідки.

Надалі, використовуючи ці підроблені документи, вони отримували свідоцтва про право власності на об’єкти нерухомого майна, змінювали замки вхідних дверей приміщень та реалізовували їх.

Одне з цих помешкань зловмисники не встигли продати, оскільки їх затримали правоохоронці.

Під час обшуків у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили та вилучили значні суми коштів, чорнові записи, копії підроблених договорів, різноманітних документів, розписки та інші речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, які інкримінують учасникам злочинної групи - позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Правоохоронці вживають заходів для повернення об’єктів нерухомості їх законним власникам.

Нагадаємо, у Львові збудують двоповерховий стрілецький тир. Заняття будуть проводити також і на даху будівлі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності