На Прикарпатті ведмідь вийшов з лісу і напав на коня

На Прикарпатті ведмідь вийшов з лісу і напав на коня

Мисливців попередили, що ведмідь агресивний і, ймовірно, був поранений браконьєрами

На Прикарпатті бурий ведмідь вийшов з лісу і напав на коня, повідомила у середу, 4 жовтня, Івано-Франківська обласна організація Українського товариства мисливців і рибалок. Випадок трапився в урочищі Плоска Солотвинської громади, що в Богородчанському районі.

Як повідомили в товаристві мисливців, бурий ведмідь вийшов з лісу і напав на коня. Хижак завдав домашній тварині глибоких ран, однак ветеринарам вдалось її врятувати.

“Найвірогідніше, це був ведмідь-шатун, в якого або не вистачає вітамінів в організмі, або, що більш ймовірно, він був поранений браконьєрами. У такому стані тварина стає розлюченою і втрачає контроль”, — прокоментував голова Івано-Франківської облорганізації УТМР Михайло Лущак.

За його словами, останнім часом на Прикарпатті напади ведмедів на людей фіксувалися декілька разів. Раніше це траплялося в Рожнятівському, Косівському і Надвірнянському районах, причому в останньому випадку загинула людина.

Нагадаємо, кілька днів тому, 28 вересня, біля села Селисько Солонківської громади, що неподалік Львова, помітили бурого ведмедя. Тварину зафіксували на фото.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності