• Головна
  • Україна
  • На засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у Львові було зроблено кілька важливих заяв

На засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у Львові було зроблено кілька важливих заяв

На засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у Львові було зроблено кілька важливих заяв

На наступному саміті Альянсу в 2024 році можуть бути прийняті “сміливі стратегічні рішення”

У Львові відбулося засідання Міжпарламентської Ради Україна – НАТО. На ньому представники парламентів держав-учасниць Альянсу і України обговорили важливі підсумки Вільнюського саміту НАТО та політику з підтримки нашої держави у відбитті російської агресії.

Ми вітаємо активізацію підтримки України через новий значний пакет розширеної політичної та практичної підтримки. Розвиток Комплексного пакету допомоги у стратегічну багаторічну програму допомоги НАТО, створення Ради Україна-НАТО та скасування вимог щодо Плану дій щодо членства – все це позитивні події”, - йдеться в підсумковому документі зустрічі.

Учасники зібрання також закликали лідерів Альянсу ухвалити “сміливі стратегічні рішення” щодо членства України в Північноатлантичному блоці на наступній зустрічі глав держав-учасниць, що відбудеться 2024 року у Вашингтоні. Як було заявлено, Росія має бути покарана за агресію. А особи, які вчинили військові злочини, злочини проти людяності та потенційні акти геноциду на території України, мають бути притягнуті до відповідальності.

Що стосується санкцій проти Москви, то вони мають бути збережені та розширені, щоб послабити здатність Росії продовжувати війну. Натомість в Україні її демократичні партнери повинні впроваджувати комплексну програму допомоги – схожу на план Маршалла – для відбудови процвітаючої України, міцно прив’язаної до ліберально-демократичної родини націй. Як було заявлено, для цього слід використовувати заблоковані або заморожені підсанкційні російські активи. За збитки та збитки, завдані Україні, доведеться заплатити Росії.

Довідка: Міжпарламентська Рада Україна-НАТО здійснює парламентський контроль за реалізацією стратегії євроатлантичної інтеграції як самостійно, так і спільно з Парламентською асамблеєю НАТО. Міжпарламентська рада Україна-НАТО контролює відносини Альянсу з Україною, звертаючи особливу увагу на парламентські аспекти оборони та політичних реформ в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності