• Головна
  • Україна
  • Дипломатичний конфлікт: посла України у Варшаві викликали до МЗС Польщі через висловлювання Зеленського

Дипломатичний конфлікт: посла України у Варшаві викликали до МЗС Польщі через висловлювання Зеленського

Дипломатичний конфлікт: посла України у Варшаві викликали до МЗС Польщі через висловлювання Зеленського

Посла України Василя Зварича викликали до МЗС у зв'язку із заявою Володимира Зеленського.

Посла України викликали до МЗС Польщі. Так там відреагували на заяву президента Зеленського.

Про це пише видання Polsatnews.

“Президент України звинуватив Польщу в діях на користь РФ”, - йдеться у повідомленні.

Дії польського МЗС пов'язані з фрагментом виступу президента України під час форуму Генасамблеї ООН.

“Володимир Зеленський різко розкритикував Польщу за введення зернового ембарго”, - пише видання.

“Ми запустили тимчасовий морський експортний коридор з наших портів. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти сухопутні шляхи експорту зерна. І викликає занепокоєння те, як деякі в Європі, деякі наші друзі в Європі, демонструють солідарність у політичному театрі, створюючи трилер із зерном. Може здатися, що вони грають свою роль, але насправді вони допомагають створити сцену для московського актора”, - сказав Зеленський.

Як йдеться в повідомленні, яке з'явилося на сайті МЗС Польщі, дипломату повідомили про "рішучий протест польської сторони" проти слів, сказаних у Нью-Йорку.

"Заступник міністра передав рішучий протест польської сторони щодо вчорашніх заяв президента В.Зеленського на Генасамблеї ООН про те, що деякі країни ЄС удавали солідарність, опосередковано підтримуючи Росію. Заступник глави МЗС зазначив, що це теза щодо Польщі неправдива і, до того ж особливо несанкціонована щодо нашої країни, яка підтримує Україну з перших днів війни», – йдеться у повідомленні.

"Заступник міністра Яблонський зазначив, що тиск на Польщу на багатосторонніх форумах або направлення скарг до міжнародних трибуналів не є належним методом вирішення суперечок між нашими країнами. Він також зазначив, що ці дії не будуть ефективними проти Польщі, оскільки дії, вжиті з боку польського уряду, захищаючи інтереси польських фермерів, узгоджуються з національним правом, правом ЄС та міжнародним законодавством.Заступник міністра закордонних справ висловив занепокоєння нещодавнім публічним повідомленням вищих представників української влади, яке нав’язує односторонню точку зору на багатоаспектну проблему експорту української агропродукції до сусідніх країн», – додали у повідомленні

Представник МЗС передав послу Зваричу очікування польської сторони щодо вирішення дипломатичного конфлікту. Влада у Варшаві очікує, що Україна змінить наратив і наголосить на безпрецедентній допомозі Польщі та поляків від самого початку війни в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності