• Головна
  • Україна
  • Арестович змусив ДБР відкрити провадження проти Наталії Піпи. Вона назвала це роботою російських спецслужб

Арестович змусив ДБР відкрити провадження проти Наталії Піпи. Вона назвала це роботою російських спецслужб

Арестович змусив ДБР відкрити провадження проти Наталії Піпи. Вона назвала це роботою російських спецслужб

Блогер використав історію з російськомовними вуличними музикантами у Львові

Колишній радник ОП, блогер Олексій Арестович у Печерському районному суді Києва домігся ухвали, яка зобов’язує ДБР почати досудове розслідування дій львівської народної депутатки Наталії Піпи.

Про це повідомив сам Арестович.

Йдеться про випадок, який стався у Львові 02 червня 2023 року. Тоді Наталія Піпа зробила зауваження вуличним музикантам, які виконували пісні російською мовою. Молодик з гітарою розповідав, що в Одесі «всі говорять російською». Нардепка нагадала, що на території Львівщини виконання російськомовних пісень заборонене від вересня 2022 року. Неповнолітній хлопець грубо відповів жінці та продовжив виконувати пісню Цоя. Наталія Піпа тоді написала заяву у поліцію.

Олексій Арестович побачив у діях народної депутатки розпалювання міжнаціональнної ворожнечі.

«Пипа Наталья совершила деяние, имеющее признаки разжигания межнациональной розни в Украине (в условиях военного конфликта, добавлю) и государство должно дать свою правовую оценку происшедшему», — написав Арестович російською мовою на своїй сторінці у Facebook. Він також виклав скрін своєї заяви про вчинення злочину.

У коментарі LVIV.MEDIA Наталя Піпа назвала такі дії Арестовича звичайною роботою російських спецслужб. «Ми всі знаємо, що на Арестовича вже написана не одна заява в СБУ. Коли росіяни вбивають українців, він намагається вигадувати якісь історії на рівному місці. Тому що навіть в заяві не написано, в чому саме він пробує мене звинуватити. Тому, відповідно, це звичайна робота російських спецслужб. І це говорить про те, що ми, українці, на правильному шляху. Якщо навіть в таких простих речах Росія намагається нам перешкодити», — сказала Наталя Піпа.

«Виглядає так, що він подав заяву до ДБР, там не побачили складу злочину і він звернувся до сумнозвісного Печерського суду, який давно потребує змін і реформування. Ми знаємо, які рішення Печерський суд видавав протягом багатьох років і на якій підставі», — коментує депутатка.

За словами Наталі Піпи, вона відреагує на запит ДБР, якщо вони його надішлють.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності