• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала двох лідерів кримінального угруповання, які вимагали у своїх жертв відмовитись від свідчень

СБУ затримала двох лідерів кримінального угруповання, які вимагали у своїх жертв відмовитись від свідчень

СБУ затримала двох злочинців, які погрожували свідкам

Серед потерпілих був військовослужбовець ЗСУ, чию вагітну дружину фігуранти погрожували покалічити, а потім вбити, якщо воїн не передасть їм 190 тисяч гривень.

У серпні на Житомирщині СБУ викрила злочинне угрупування, члени якого вимагали гроші від людей під вигаданими приводами, а у разі відмови платити – вивозили своїх жертв до спеціально облаштованих катівень у Коростишеві. Після затримання ключових фігурантів кримінального угруповання ще двоє їхніх спільників намагались «залягти на дно», щоб уникнути правосуддя. Однак згодом вони почали «виходити» на своїх жертв та залякувати їх.

Служба безпеки затримала зловмисників, які погрожували потерпілим фізичною розправою, якщо ті не відмовляться від свідчень та не заберуть свої заяви відповідним органам. Перед залякуваннями бандити перевіряли одяг, прикраси і мобільні телефони людей на наявність «жучків».

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці вже встановили понад 30 родин, які постраждали від кримінального угруповання.

Співробітники СБУ затримали обох рекетирів. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони та банківські картки із доказами незаконної діяльності.

Наразі одному із затриманих повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частина четверта статті 189 (вимагання, вчинене з погрозою насильства над потерпілим, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану);
  • стаття 386 (примушування свідка та потерпілого до відмови від давання показань, а також до давання завідомо неправдивих показань шляхом погрози насильством).

Другому затриманому також інкримінують статтю 386.

Окрім цього, йому повідомлено про підозру за

  • частиною другою статті 146 (незаконне позбавлення волі людини з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності