• Головна
  • Україна
  • Затримали воєнкома, який обікрав державу майже на мільйон та переховував від суду кримінальників (відео)

Затримали воєнкома, який обікрав державу майже на мільйон та переховував від суду кримінальників (відео)

Затримали воєнкома, який обікрав державу майже на мільйон та переховував від суду кримінальників (відео)

Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

Працівники ДБР затримали колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який організував підвищені військові виплати для наближених осіб.

Про це пишуть на сторінці Державного бюро розслідування.

Чоловік також допомагав представникам місцевого злочинного угрупування ухилятися від відповідальності. Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

На посаді Запорізького ОТЦК та СП з липня до грудня 2022 року чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань.

Проте ці працівники військкомату перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, як у відпустці. Слідство встановило, що вони не були призначені на посади у бойовому підрозділі, не брали участі у боях та безпідставно знаходилися у прифронтовій зоні.

Воєнком оформив документи щодо отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки яким їм безпідставно нарахували додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тис. гривень.

Більш того, один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тис. грн грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі в бойових діях.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності