• Головна
  • Україна
  • СБУ викрила зловмисників, які хотіли нажитися на продажі танкових двигунів

СБУ викрила зловмисників, які хотіли нажитися на продажі танкових двигунів

Фото: СБУ
Фото: Служба безпеки України

Фігурантам справи загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна

Служба безпеки України викрила ділків, які хотіли втридорого продати Міноборони 80 танкових двигунів.

Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України.

Власне, одне з українських підприємств намагалося продати Міністерству оборони 80 агрегатів за штучно завищеною вартістю – за понад 77 млн грн. При цьому ринкова вартість двигунів становить майже 24 млн грн.

«Правоохоронці своєчасно заблокували оборудку і тим самим запобігли розтраті бюджетних грошей в особливо великих розмірах», - зазначають в СБУ.

Під час обшуків складського приміщення у зловмисників вилучили танкові двигуни, на яких вони збирались привласнити державні кошти. Також виявлено прилади нічного бачення та інші комплектуючі для бронетехніки.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності у межах кримінально провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Фігурантам справи загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Силові агрегати та інші комплектуючі для танків, у тому числі Т-72, вилучені та передані на потреби ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності