• Головна
  • Україна
  • «Укрпошта» випускає нову марку до Дня памʼяті загиблих захисників України

«Укрпошта» випускає нову марку до Дня памʼяті загиблих захисників України

Фото: Укрпошта

Тираж поштової марки становить 500 000 екземплярів

Завтра, 29 серпня, у День пам’яті загиблих захисників України, «Укрпошта» випустить благодійну поштову марку «Вічна памʼять!».

Про це повідомляє пресслужба АТ «Укрпошти».

«Ми, на превеликий жаль, щодня отримуємо звістки з фронтів про поранених і загиблих захисників та захисниць. Завдання кожного, хто знаходиться в тилу, — шанувати пам’ять героїв, проявляти увагу й допомагати їхнім сім’ям», — прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Передзамовлення марки доступне вже від сьогодні, а придбати її у відділенні «Укрпошти» можна буде від завтра. Тираж поштової марки становить 500 000 екземплярів, а номінал — U = 12,00 грн.

Зазначається, що кошти, виручені від продажу поштових марок, підуть на підтримку сімей військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну. Також до поштової марки випущено конверт «Перший день».

Ескізом до нової поштової марки стала картина заслуженого художника України Олега Шупляка «Журба» (2016 р.). На ній козак-бандурист схиляє голову над могилами побратимів, а над ним журавлі летять у вирій. У давньоруській міфології вирій — вічно зелена й сонячна країна, що розташована далеко на сході (або на півдні, «за морем»), де мешкають душі померлих.

 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності