• Головна
  • Україна
  • Ухилянта, який хотів перетнути кордон за хабар і з фальшивими документами, покарали великим штрафом

Ухилянта, який хотів перетнути кордон за хабар і з фальшивими документами, покарали великим штрафом

Ухилянта, який хотів перетнути кордон за хабар і з фальшивими документами, покарали великим штрафом

За безперешкодний виїзд з України зловмисник пропонував 250 євро

Яворівський районний суд Львівської області розглянув обвинувальний акт щодо уродженця м. Душанбе, громадянина України і директора ТОВ «Житлобудпроект», котрого звинуватили у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених за ч.1 ст.358 (підроблення документів), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) і ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Розглянувши усі матеріали справи, суд встановив, що на початку грудня 2022 року, маючи на меті уникнути мобілізації, обвинувачений власноруч виготовив фальшиві документи: тимчасове посвідчення військовозобов`язаного та довідку військово-лікарської комісії. 5 серпня близько 1 години 50 хвилин зловмисник, перебуваючи на пункті пропуску «Грушів», пред'явив ці підроблені документи молодшому інспектору прикордонної служби. А коли службовець виявив підробку, обвинувачений запропонував йому хабар у сумі 250 євро, що, згідно курсу НБУ, становить 9997,5 грн. За це він пропонував безперешкодно пропустити його через Державний кордон України.

На суді зловмисник визнав свою вину і уклав з прокуратурою угоду про визнання винуватості. Після цього суд визнав чинність і призначив обвинуваченому покарання у вигляді штрафу, який за сукупністю кримінальних правопорушень склав 22 100 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності