• Головна
  • Україна
  • За спробу перетнути кордон за підробленим посвідченням інваліда дніпровця покарали штрафом

За спробу перетнути кордон за підробленим посвідченням інваліда дніпровця покарали штрафом

За спробу перетнути кордон за підробленим посвідченням інваліда дніпровця покарали штрафом

Чоловік визнав свою вину і попросив розглянути справу за його відсутності

Штраф на суму в 1360 грн накладено на уродженця Дніпропетровська, котрого затримали при спробі перетнути державний кордон України з фальшивими документами про інвалідність. Такий вирок виніс Жовківський районний суд Львівської області у складі, Чоловіка звинуватили у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27 ч.1 ст. 358, ч.4 ст. 358 КК України.

На судовому засіданні було підтверджено, що на початку червня 2023 року обвинувачений надав невстановленій особі своє фото та анкетні дані для виготовлення документів щодо непридатності його до військової служби. Це повинно було дати чоловікові право виїхати з України у період дії воєнного стану та звільнило б від мобілізації.

В подальшому ця невстановлена особа, використовуючи реквізити «Пенсійного фонду України» за допомогою відповідної комп`ютерної техніки та інших засобів, виробила для обвинуваченого фальшиве посвідчення інваліда другої групи.

Після цього, 14 червня 2023 року обвинувачений зробив спробу перетнути держкордон, але на блок-пості у с. Лужки, Львівського району, Львівської області був затриманий працівником Державної прикордонної служби України.

Розглянувши усі обставини даної справи, Жовківський районний суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді штрафу у сумі 850 і 510 грн, тобто 1360 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності