• Головна
  • Україна
  • Гендиректор «Укргідроенерго» розповів, скільки часу потрібно для відбудови Каховської ГЕС

Гендиректор «Укргідроенерго» розповів, скільки часу потрібно для відбудови Каховської ГЕС

Гендиректор «Укргідроенерго» розповів, скільки часу потрібно для відбудови Каховської ГЕС

Наразі упродовж двох років, розробляють експериментальний проєкт відбудови

Аби відбудувати Каховську ГЕС українцям знадобиться шість років після деокупації.

Про це пише Радіо Свобода.

Гендиректор «Укргідроенерго» Ігор Сирота зазначив, що нова станція буде сучасною і значно потужнішою за зруйновану. А зараз, упродовж двох років, розробляють експериментальний проєкт відбудови.

За його словами, головне завдання експериментального проєкту – забезпечити роботу станції ДніпроГЕС. На першому етапі також планують спроектувати тимчасові греблі водосховища. Після деокупації, за словами Сироти, це допоможе швидко розпочати будівництво тимчасової гідроспоруди для перегородження водосховища і за умов паводку допоможе наповнити його водою до необхідного рівня.

«Якщо буде хороший паводок, ми можемо хоча би дійти до відмітки 12 з половиною, що необхідно для того, щоб забезпечити водою наші три області. Після цього ми повинні побудувати таку ж саму тимчасову гідроспоруду з нижньої сторони станції, щоб осушити станцію, осушити цей будівельний майданчик, запросити експертів, подивитися наслідки руйнування, зібрати всі докази підриву цієї станції. І потім, другий етап – це демонтаж цієї станції і проектування нової станції. На все це уряд виділив два роки», – сказав Сирота.

За цей час планують розробити проєкт побудови нової станції. Вона, за словами Ігоря Сироти, буде потужнішою за стару. А її будівництво за умов деокупації займе шість років.

«Ми втратили 340 МВт. Планується нову станцію побудувати на 520-580 МВт. І, звичайно, це вже повинна бути сучасна станція, з вимогами до екології. Трансформатори повинні бути без масла, або з синтетичним маслом, яке дуже швидко розчиняється у воді. Це і рибоходи треба буде будувати такі, як є вже на сучасних станціях», – сказав Сирота.

Нагадаємо, уряд вирішив відбудувати Каховську ГЕС. Наразі розглядається варіант будівництва майже удвічі потужнішої електростанції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності