• Головна
  • Україна
  • На прохання Зеленського скликають засідання Ради Україна-НАТО: дата

На прохання Зеленського скликають засідання Ради Україна-НАТО: дата

На прохання Зеленського скликають засідання Ради Україна-НАТО: дата

Зустріч відбудеться на рівні послів

Через ситуацію у Чорному морі на прохання президента України Володимира Зеленського генсек НАТО Єнс Столтенберг скликає засідання Ради Україна-НАТО. Рада збереться у середу, 26 липня.

Про це пише DW.

«Сторони зустрінуться для того, щоб провести консультації щодо останніх подій та обговорити транспортування українського зерна через Чорне море», - повідомила речниця НАТО Оана Лунгеску.

Вона додала, що зустріч відбудеться на рівні послів.

До слова, напередодні у вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що звернувся до Єнса Столтенберга з пропозицією невідкладно скликати Раду Україна - НАТО для кризових консультацій через безпекову ситуацію в Чорному морі.

«Обговорили з паном Столтенбергом наші кроки щодо розблокування і забезпечення сталої роботи «зернового коридору». У нашій співпраці ми перейшли на новий, вищий рівень - рівень Ради Україна - НАТО. І цей механізм може спрацювати», - сказав Зеленський.

Водночас Столтенберг після розмови з Зеленським наголосив, що союзники підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно і додав, що після саміту НАТО, який відбувся у Вільнюсі, «Україна ближче до НАТО, ніж будь-коли раніше».

«Ми рішуче засуджуємо спробу Москви перетворити продовольство на зброю», - написав генсек Альянсу у Twitter.

Нагадаємо, постійний представник України в ООН Сергій Кислиця закликав створити гуманітарний коридор для вивозу зерна морем.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності