• Головна
  • Україна
  • «Це життєво необхідно»: Кислиця в ООН закликав створити гуманітарний коридор для вивозу зерна морем

«Це життєво необхідно»: Кислиця в ООН закликав створити гуманітарний коридор для вивозу зерна морем

«Це життєво необхідно»: Кислиця в ООН закликав створити гуманітарний коридор для вивозу зерна морем

Росія цілеспрямовано хоче морити світ голодом, аби зняти із себе санкції

Після виходу Росії із «зернової угоди» у період з 18 до 20 липня армія РФ завдала по півдню України 56 ударів крилатими ракетами. Серед цих ракет — «Калібр», «Онікс», «Іскандер», Х-22 та Х-59. Також було направлено 87 іранських безпілотників.

Про це постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив під час засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з виходом Росії із Чорноморської зернової ініціативи, інформує «Суспільне».

За його словами, мета таких дій Росії була позначена ще під час Санкт-Петербурзького економічного форуму, який відбувся на початку червня.

«Тоді головна редакторка RT Маргарита Симоньян у присутності президента РФ Путіна заявила: «Ми сподіваємося на голод». І ось що це означає. Це означає, що голод повинен розпочатися зараз, і з них [з Росії, — ред.] доведеться зняти санкції. Вони визнають, що це необхідно», — сказав Сергій Кислиця.

Також він зазначив, що удари по українській портовій інфраструктурі є спробами Росії ліквідувати Україну, як конкурента на ринку. Водночас це дозволить підвищити світові ціни на продовольство задля власного заробітку РФ.

«Ми закликаємо партнерів підтримати українську ініціативу щодо створення гуманітарного морського коридора у Чорному морі. Гуманітарний коридор дозволить відновити життєво необхідні постачання продовольства», — наголосив постійний представник України в ООН.

Нагадаємо, 21 липня президент України Володимир Зеленський доручив Головкому Залужному, командувачу Неїжпапі та міністру Кубракову підготувати комплекс дій для продовження роботи «зернового коридору». Водночас МЗС повинно напрацювати аналогічні дипломатичні кроки.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності