• Головна
  • Україна
  • Потрібно встановити українську владу: МВС має план дій на майбутніх деокупованих територіях

Потрібно встановити українську владу: МВС має план дій на майбутніх деокупованих територіях

Потрібно встановити українську владу: МВС має план дій на майбутніх деокупованих територіях

Адже у людей, які живуть там з 2014 року інше сприйняття дійсності

Міністерство внутрішніх справ вже має підготовлений план щодо сил та засобів, які будуть заходити на деокуповані території.

Про це міністр внутрішніх справ України заявив в інтерв’ю для Радіо Свобода.

За словами Ігоря Клименка, йдеться про велику кількість людей та техніки. Наразі відомство спільно працює з Міністерством реінтеграції та головами ОДА у цьому напрямку.

«Ми прекрасно розуміємо, що після того, як ми зайдемо на ті території, нам необхідно буде встановити українську владу. А для цього нам потрібно запустити роботу всіх сервісів, які мають працювати. Звичайно, забезпечити в першу чергу безпеку людей. Тому ми ці всі сценарії також розглядаємо, оцінюємо наші можливості і потреби для того, щоб ми дуже швидко навели там лад. Ви ж розумієте, що з 2014 року люди, які проживають на цих територіях, мають зовсім інше сприйняття дійсності», – заявив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ розповів, що Україна розробляє програму з урахуванням досвіду інших держав, зокрема, йдеться про Боснію і Герцеговину та Хорватію. Для цього українська влада проводить відповідні зустрічі з колегами із цих країн.

Нагадаємо, сапери зі Львівщини мужньо очищують деокуповані території.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності