• Головна
  • Україна
  • Уже працює у Київ — Ужгород та Дніпро — Трускавець: УЗ повертає воєнізовану охорону поїздів

Уже працює у Київ — Ужгород та Дніпро — Трускавець: УЗ повертає воєнізовану охорону поїздів

Уже працює у Київ — Ужгород та Дніпро — Трускавець: УЗ повертає воєнізовану охорону поїздів

З 30 чеврня поновлено супровід воєнізованою охороною пасажирських поїздів

В Укразалізниці заявили про посилення безпеки. Відтак, з 30 червня 2023 року почала знову прцювати воєнізована охорона пасажирських поїздів.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Охорона вже працює у поїздах №81 Київ — Ужгород, №41 Дніпро — Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ.

«Працівники охорони вже здійснили 17 рейсів та долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій. Це були дрібні конфлікти, нічого серйозного, наприклад, не допустили до поїзда пасажира у нетверезому стані», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Впродовж рейсу в поїзді перебувають двоє працівників воєнізованої охорони. Вони здійснюють постійний контроль за порядком та патрулюють вагони. Всі співробітники воєнізованої охорони забезпечені спецформою, знаками розрізнення та проходять інструктаж перед кожним рейсом.

За словами директора виконавчий філії «Відомча воєнізована охорона» АТ «Укрзалізниця» Володимира Александрова, часто фіксують випадки адміністративних правопорушень у поїздах. Зокрема куріння та розпивання алкогольних напоїв.

«Не маємо сумнівів, що воєнізована охорона буде дієвим інструментом для виявлення та притягнення до відповідальності порушників. Крім того, працівники охорони зможуть допомогти поїзній бригаді вирішити і більш складні конфліктні ситуації», — зазначив Александров.

Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, слід звернутися до провідника або начальника поїзда.

Також воєнізована охорона може затримувати та передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд і огляд речей. Ці права передбачені «Положенням про відомчу воєнізовану охорону акціонерного товариства «Українська залізниця», затвердженим Постановою Кабінету Міністрів №7 від 11.01.1994р.

Нагадаємо, додатковий потяг № 191/192 Київ — Львів, який запустили 30 червня, продовжить курсувати, оскільки він набув популярності серед пасажирів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності