• Головна
  • Україна
  • УПЦ МП завадила Мінкульту опечатати корпуси Києво-Печерської Лаври (відео)

УПЦ МП завадила Мінкульту опечатати корпуси Києво-Печерської Лаври (відео)

УПЦ МП завадила Мінкульту опечатати корпуси Києво-Печерської Лаври (відео)

Йдеться про п'ять об'єктів, вивільнених ченцями УПЦ МП

У вівторок, 4 липня, представники та прихильники УПЦ МП перешкодили роботі комісії Мінкульту на території Києво-Печерської Лаври. Зокрема, комісія Мінкульту мала опечатати вивільнені корпуси на території церковного комплексу.

Натомість у пресслужбі УПЦ МП заявили про «антизаконне опечатання» корпусів.

Водночас представники комісії викликали правоохоронців і написали заяву про перешкоджання їхній роботі.

За словами виконувача обов'язків голови заповідника «Києво-Печерська Лавра» Максима Остапенка, адміністрацію Лаври попередили про передачу приміщень, а та, своєю чергою, дала на це письмову згоду, пише «Суспільне». Зокрема, у пресслужбі Мінкульту повідомили, що йдеться про п'ять об'єктів, вивільнених ченцями УПЦ МП.

«Ми попередили монастир про п'ять корпусів. Вони добровільно погодились надати доступ до двох, але цю свою письмову обіцянку вони не виконали. Тому ми вимушені звернутись до правоохоронців, щоб держава змогла використовувати це майно за призначенням», – заявив Максим Остапенко.

Він додав, що комісія Мінкульту продовжуватиме свою роботу, допоки не опечатає корпуси.

Нагадаємо, у юридичному відділі Української православної церкви Московського патріархату заявили, що вимоги Національного заповідника Києво-Печерська лавра не відповідають українському законодавству. Відтак на сьогодні немає жодних передумов опечатувати корпуси.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності