В УПЦ МП відмовились звільнити Києво-Печерську лавру

В УПЦ МП відмовились звільнити Києво-Печерську лавру

В УПЦ МП зазначили, що не будуть залишати приміщення Лаври до рішення суду

Міністерство культури України вимагало від УПЦ МП, яка раніше орендувала Києво-Печерську Лавру, залишити її собори до 4 липня.

Водночас у юридичному відділі Української православної церкви Московського патріархата заявили, що вимоги Національного заповідника Києво-Печерська лавра не відповідають українському законодавству. Відтак на сьогодні немає жодних передумов опечатувати корпуси, повідомляє видання «Фокус».

Зокрема, в УПЦ МП зазначили, що не будуть залишати приміщення Лаври до рішення суду, попри вимогу Мінкульту і Нацзаповідника.

«Заповідник надіслав ченцям черговий лист, текст якого не має нічого спільного із українським законодавством... На сьогодні не існує жодних передумов опечатувати корпуси, в яких мешкають ченці. Як відомо, у суді зараз розглядаються претензії сторін щодо одностороннього розірвання договору про лаврські будинки. Будь-якій освіченій людині зрозуміло, що до закінчення розгляду цієї проблеми в суді жодних виселень та опечатувань не може бути», — сказав митрополит Климент – голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Так, у юридичному відділі УПЦ МП зазначають, що оскільки судового рішення ще немає, вимоги Національного заповідника, мовляв, є незаконними. Тому священнослужителі закликають заповідник дочекатися рішення суду.

«... Вимога звільнити корпуси і передати від них ключі — незаконна і її слід розглядати як самоврядність», — йдеться у заяві Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA розповідало, спеціальна комісія Мінкульту завершила роботу на території Києво-Печерської лаври. Загалом спеціалісти перевірили та повернули у власність держави 79 об’єктів. Тоді попам УПЦ МП давали на виселення 3 дні, однак вони ще досі користуються приміщеннями Лаври.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності