До України таємно приїжджав директор ЦРУ — The Washington Post

До України таємно приїжджав директор ЦРУ — The Washington Post

Журналісти кажуть, що з Бернсом обговорювали ймовірні переговори з Москвою

На початку червня до Києва приїжджав директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс.

Про це пише The Washington Post.

Під час візиту він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та керівництвом Головного управління розвідки.

Його метою було підтвердити прихильність адміністрації Байдена до обміну розвідувальними даними, які допоможуть Україні захистити себе.

Українські посадовці висловлювали розчарування з приводу критики темпів контрнаступу, які до цього часу мали місце. Але в приватних розмовах військові продемонстрували Бернсу впевненість у тому, що вони мають намір відвоювати значну територію до осені; перемістити артилерію і ракетні системи до кордону з контрольованим Росією Кримом; просунутися далі на схід України.

Як зазначають журналісти, Україна розглядає переговори з Москвою вперше після того, як вони зірвалися в березні минулого року.

Нагадаємо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав нове велике інтерв’ю The Washington Post. У ньому він зазначив, що для того, щоб український контрнаступ просувався швидше, йому потрібно більше кожного виду зброї. І він каже всім, хто його слухає, зокрема і своєму американському колезі генералу Марку Міллі — наголошуючи, що ці ресурси потрібні вже зараз.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності