• Головна
  • Україна
  • Справа «Паші Мерседеса»: прокурори хочуть продовжити запобіжний захід митрополиту УПЦ МП

Справа «Паші Мерседеса»: прокурори хочуть продовжити запобіжний захід митрополиту УПЦ МП

Справа «Паші Мерседеса»: прокурори хочуть продовжити запобіжний захід митрополиту УПЦ МП

Строк цього запобіжного заходу закінчується 1 липня 2023 року

Низка Telegram-каналів та медіа поширили інформацію про те, що митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебедю), підозрюваному у розпалюванні релігійної ворожнечі та виправдовуванні дій РФ, не продовжили запобіжний захід. Втім ця інформація не відповідає дійсності.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

«Колишньому настоятелю Києво-Печерської Лаври обрано запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. Строк цього запобіжного заходу закінчується 1 липня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Так, згідно ухвали суду, підозрюваний зобов’язаний носити електронний засіб контролю та утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілими у справі.

Водночас прокурори ще 26 червня 2023 року подали до суду клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу.

«Судове засідання призначено на 30 червня 2023 року на 11:30 в Солом’янському районному суді м. Києва», - зауважили в Офісі Генпрокурора.

Натомість у четвер, 29 червня, підозрюваний прибув до ГУ СБУ у Києві та Київській області за викликом слідчого для проведення слідчих дій.

«Там йому повторно вручили клопотання про продовження строку дії запобіжного заходу», - додали в ОГПУ.

Нагадаємо, колишнього намісника Києво-Печерської Лаври звинувачують в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправдовуванні й запереченні збройної агресії РФ проти України.

Зокрема, на початку повномасштабної війни колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебедь переконував усіх у перемозі Росії і заявляв монахам, що війна закінчиться «за три-чотири дні».

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності