• Головна
  • Україна
  • Віруси та гельмінти: медики розповіли про стан водойм у зонах підтоплення

Віруси та гельмінти: медики розповіли про стан водойм у зонах підтоплення

Віруси та гельмінти: медики розповіли про стан водойм у зонах підтоплення

У 185 з 579 водойм санітарні показники не відповідають нормам

У водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей зафіксували віруси та гельмінти.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я.

За інформацією міністерства, найбільш суттєві та постійні перевищення санітарно-хімічних, мікробіологічних, токсикологічних показників – на Одещині. Також цього тижня у морській воді було зафіксовано появу вірусів та гельмінтів. МОЗ закликає не купатися у водоймах цих областей.

“Під суворою забороною на цих територіях також вилов риби, та збір мертвої риби у місцях масового мору. Ця риба може містити збудники інфекційних хвороб, паразитів чи небезпечні хімічні речовини! Жоден із способів приготування не може зробити таку рибу безпечною”, — попереджають медики.

Зазначимо, фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб щодня відбирають проби води у 38 точках моніторингу поверхневих водойм. Також у постраждалих областях сформовано 97 груп оперативного реагування на біологічні, хімічні та радіаційні загрози.

Нагадаємо, З початку доби 19 червня рівень води на Херсонщині знизився на 9 см. Станом на 15:00 20 червня рівень води перебуває на позначці 0,3 м. Підтопленими лишаються три населені пункти на правому березі Дніпра.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності