• Головна
  • Україна
  • Росіяни не допустили ООН у райони, постраждалі від підриву Каховської ГЕС

Росіяни не допустили ООН у райони, постраждалі від підриву Каховської ГЕС

Росіяни не допустили ООН у райони, постраждалі від підриву Каховської ГЕС

У зв’язку з цим Браун закликала російську владу діяти згідно з їхніми зобов’язаннями відповідно до міжнародного гуманітарного права

Окупанти відмовили представникам ООН надати доступ до районів лівобережжя Херсонської області, які постраждали під час підриву Каховської ГЕС.

Про це заявила гуманітарний координатор ООН в Україні Деніз Браун.

У зв’язку з цим Браун закликала російську владу діяти згідно з їхніми зобов’язаннями відповідно до міжнародного гуманітарного права.

«Уряд РФ поки що відхилив наше звернення про доступ до районів під його тимчасовим військовим контролем. ООН продовжить працювати над отриманням необхідного доступу. Не можна відмовляти в наданні допомоги людям, які її потребують», — заявила гуманітарний координатор ООН.

Нагадаємо, представниця ООН в Україні заявила, що ООН допомогла б постраждалим на Херсонщині, але Росія не дає гарантій безпеки.

Додамо, 6 червня, російськими окупаційні війська здійснили підрив Каховської ГЕС та повністю зруйнували її. Розпочалася евакуація мешканців небезпечних районів. Президент України провів екстрене засідання Ради безпеки та оборони, також відбулося засідання Державної комісії ТЕБ та НС. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності