• Головна
  • Україна
  • Пакет фінансової допомоги для України: ЄС планує виділити до 50 млрд євро на 4 роки

Пакет фінансової допомоги для України: ЄС планує виділити до 50 млрд євро на 4 роки

Пакет фінансової допомоги для України: ЄС планує виділити до 50 млрд євро на 4 роки

Допомога включає як кредити, так і гранти

Європейський Союз пропонує пакет фінансової допомоги для України на наступні 4 роки у розмірі до 50 млрд євро.

Про це на брифінгу у вівторок, 20 червня, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

«Ми пропонуємо Україні кредитну лінію на наступні 4 роки у розмірі до 50 млрд євро. Забезпечити передбачуване фінансування для України на шляху до ЄС разом з глобальними партнерами та приватним сектором. У сфері міграції ми підтримуємо захист зовнішніх кордонів та економічний розвиток наших партнерів, виділивши 15 млрд євро», — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, допомога включає як кредити, так і гранти.

«Цей резерв забезпечить, в першу чергу, перспективу для наших партнерів в Україні, передбачуваність, а також має стимулювати інших донорів активізуватися. Цей фінансовий резерв дозволить нам, а нам це необхідно, калібрувати нашу фінансову підтримку відповідно до розвитку ситуації на місцях, тому що ми всі знаємо, що війна вимагає від нас максимальної гнучкості», — зауважила президентка Єврокомісії.

Раніше Bloomberg повідомляв, що пакет має на меті об’єднати допомогу, яка використовується для виплати заробітної плати, пенсій та деяких державних послуг, а також із витратами, пов’язаними з відновленням основної інфраструктури.

Так, пропозиція, яка є частиною перегляду довгострокового бюджету ЄС, охоплюватиме період з 2024 по 2027 роки. Світовий банк підрахував, що витрати на відновлення України можуть скласти 411 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Європейська комісія проведе консультації із Європарламентом та радою ЄС, щоб вдосконалити механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами. Серед них і Україна.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності