• Головна
  • Війна
  • Європейські країни прискорять постачання зброї та снарядів в Україну — єврокомісар

Європейські країни прискорять постачання зброї та снарядів в Україну — єврокомісар

Європейські країни прискорять постачання зброї та снарядів в Україну — єврокомісар

1 млн боєприпасів великого калібру нададуть протягом наступних дванадцяти місяців

Країни Європи планують прискорити постачання зброї та боєприпасів в Україну. Вони очікують, що бойові дії триватимуть протягом ще кількох місяців чи років.

Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку, який відповідає за оборонний сектор і військову допомогу Україні Тьєррі Бретон, пише Le Parisien.

«Ми збираємося активізувати наші зусилля з постачання зброї та боєприпасів — це війна високої інтенсивності, у якій вони відіграють вирішальну роль. Ми готуємося до того, що війна триватиме ще кілька місяців, а то й довше», — зазначив Тьєррі Бретон.

За його словами, у ЄС хочуть прискорити обсяги та темпи виробництва боєприпасів і зброї, аби доставити їх в Україну вчасно.

«Один мільйон боєприпасів великого калібру повинен бути наданий протягом наступних дванадцяти місяців», — уточнив єврокомісар.

Також він сказав, що «прискорена інтеграційна траєкторія» України до Європейського Союзу здається йому «незворотною» за умови «дотримання різних етапів».

Нагадаємо, Європарламент схвалив резолюцію на підтримку вступу України в НАТО й закликав країн-членів Альянсу почати процес прийняття Києва до союзу після завершення війни.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності