• Головна
  • Україна
  • НАЗК вперше виключило компанію зі списку міжнародних спонсорів війни: у чому причина

НАЗК вперше виключило компанію зі списку міжнародних спонсорів війни: у чому причина

НАЗК вперше виключило компанію зі списку міжнародних спонсорів війни: у чому причина

Компанія перебувала у цьому списку два місяці

Нацагентство з питань запобігання корупції вперше виключило зі списку міжнародних спонсорів війни компанію. Йдеться про провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited.

Про це йдеться у повідомленні на сайті агенства.

«Вперше від початку створення переліку міжнародних спонсорів війни – потужного репутаційного інструменту тиску на компанії, що продовжують працювати з РФ після широкомасштабного вторгнення, з нього була виключена компанія. Вона виконала усі необхідні умови, обравши шлях соціально-відповідального бізнесу», - йдеться в повідомленні.

Peninsula Petroleum Limited направила відповідний лист до НАЗК з зазначенням виконаних умов, які дозволяють виключити її з переліку. Там вона перебувала два місяці, із квітня 2023 року.

«Peninsula Petroleum Limited припинила постачати бункерне паливо не тільки до суден, що належать росіянам або ходять під російським прапором, а й тим, що перевозять російську нафту. Такі кроки компанія вжила на знак засудження російської агресії», - зазначили у НАЗК.

Там додали, що перше виключення з переліку міжнародних спонсорів війни — найкращий доказ того, що цей інструмент справді працює.

Нагадаємо, НАЗК внесло угорський OTP Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності