• Головна
  • Україна
  • Через підрив Каховської ГЕС загинули червонокнижні тритони

Через підрив Каховської ГЕС загинули червонокнижні тритони

Через підрив Каховської ГЕС загинули червонокнижні тритони

Внаслідок екоциду через підрив росіянами Каховської ГЕС гинуть червонокнижні тритони

Працівники Національного природного парку «Тузлівські лимани» на Одещині зафіксували загиблих червонокнижних тритонів, які приплили з Дніпра.

Про це пишуть на сторінці парку.

У національному природному парку «Тузлівські лимани» вони не мешкають. Обстеження узбережжя Чорного моря на деяких ділянках, показало, що тварин багато і на жаль в основному мертвих. Є і жаби різних видів. Ті тритони чи жаби, що були ще живі, одразу ставали їжею для птахів-мартинів, бакланів, чапель, наземних хижих ссавців.

Вода на узбережжі моря зараз дуже опріснена дніпровською водою.

Природоохоронцям за добу вдалося врятувати 55 тритонів, яких з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря, пишуть на сторінці Каховської ГЕС.

Тритони не мешкають в солоній воді, тому їх перевезли до Дунайського біосферного заповідника, де випустили у річку.

На жаль, на морському узбережжі ще 149 тварин виявили загиблими.

Екологи працюють над ліквідацією наслідків екологічної катастрофи, спричиненої терористичною атакою на гідроелектростанцію.

Триває робота з документування та обрахунку шкоди, нанесеної довкіллю.

Нагадаємо, підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до катастрофічної повені у Херсонській області. Найбільше постраждав лівий берег. Знищено Каховське водосховище, яке було основним як для значного промислового виробництва, так і для сільського господарства цієї області. Катастрофа на Каховській ГЕС фактично знищила систему зрошення правого та особливо лівого берега Херсонської області. Через терористичний акт росіян 94% зрошуваних земель Херсонщини залишилися без води, а наступного року вони можуть перетворитися на пустелі.

Херсонські степи, які дозволяли вирощувати зернові, олійні культури, кавуни, помідори, перець, баклажани, інші овочі борщового набору завдяки налагодженій системі зрошувальних каналів, тепер спорожніють.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності