• Головна
  • Україна
  • В Україні збудують новий водогін для забезпечення водою Півдня

В Україні збудують новий водогін для забезпечення водою Півдня

В Україні збудують новий водогін для забезпечення водою Півдня

Водогін буде здатний пропускати близько 300 тис кубометрів води на добу

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України будуватиме водогони до постраждалих від підриву Каховської ГЕС населених пунктів.

Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Планується збудувати 3 ланки водопроводу, який буде здатний пропускати близько 300 тис кубометрів води на добу з можливістю збільшення обсягу водопостачання. Загальна довжина нового водогону становитиме 87 кілометрів. Будівництво мають намір розпочати якнайшвидше.

«Наш перший крок - узгодити маршрут його проходження з урахуванням розвитку населених пунктів та наявних комунікацій. Далі розпочнемо виготовляти проєктну документацію. Після геологічних та геодезичних робіт матимемо більш чітку картину і зможемо точно визначити, скільки часу потрібно, щоб завершити такий масштабний проєкт», — прокоментував Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Зазначається, що через падіння рівня води у Каховському водосховищі без водопостачання залишиться значна частина Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. Новозбудована інфраструктура забезпечуватиме якісною питною водою жителів Нікополя, Марганця, Кривого Рогу, Томаківки, Мар’янського і Покрову.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що постачання води до тимчасово окупованого Криму найближчим часом стане фізично неможливим. Водопостачання не відновиться, допоки не відбудують дамбу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності