У Новій Каховці вже спадає рівень води (фото)

У Новій Каховці вже спадає рівень води (фото)

Найбільше постраждали села Новокаховської громади, розташовані вниз за течією

У тимчасово окупованій Новій Каховці, в якій росіяни 6 червня підірвали Каховську ГЕС, вже спадає рівень води. Вода стояла добу, затопило навіть місцевий палац культури.

Голова Новокаховської МТГ Володимир Коваленко в ефірі телемарафону повідомив, що наразі російські окупанти перемістились з траншей вздовж річки углиб Нової Каховки. Військову техніку перевезли на третю вулицю від Дніпра .

Він зазначив, що затоплені Дніпровський проспект, вулиця Історична, частково — Героїв України. Також вода стоїть у приватному секторі Робітничого селища та у районі школи №6. Найбільше постраждали села Новокаховської громади, розташовані вниз за течією — Корсунка, Дніпряни та дачні кооперативи.

Водночас так званий «губернатор» тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо на тлі затопленого палацу культури у Новій Каховці, заявив, що на околицях Каховської ГЕС після злочинного підриву окупантами «люди продовжують звичайне життя». Він зазначив, що «все-таки ця подія порушить те мирне життя, яке є».

Нагадаємо, у Новій Каховці через техногенну катастрофу затопило зоопарк «Казкова Діброва», де проживали близько 300 тварин. Власниця парку Олена Навроцька переконана, що всі тварини загинули.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності