Посланець Папи Римського відвідає Київ

Посланець Папи Римського відвідає Київ

Візит відбудеться 5-6 червня

Італійський кардинал Маттео Зуппі, якому Папа Римський Франциск доручив виконувати миротворчу місію в Україні, відвідає Київ 5-6 червня.

Про це повідомила "Європейська правда".

«5-6 червня 2023 року кардинал Маттео Марія Зуппі, архиєпископ Болоньї та президент Італійської єпископської конференції, здійснить візит до Києва як посланець Святішого Отця Франциска», – йдеться у повідомленні Святого престолу.

Як зазначається, головна мета цього візиту – уважно вислухати українську владу про можливі шляхи досягнення справедливого миру та підтримати жести людяності, які допоможуть послабити напруженість.

Нагадаємо, 7 листопада, Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука), який перебуває з робочим візитом в Апостольській Столиці. У повідомленні Секретаріату Глави УГКЦ в Римі йшлося, що Блаженніший Святослав привіз у подарунок Папі Римському шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені, як символічний дар. Зокрема, не тільки через те, що він нагадує про одне з перших «міст-мучеників», але й через те, що схожі шматочки виймаються із тіл військових і цивільних, в тому числі дітей, що є видимим знаком знищення та смерті, які війна несе кожного дня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності