• Головна
  • Україна
  • Залужний нагородив фінського офіцера нагрудним знаком «За сприяння війську»

Залужний нагородив фінського офіцера нагрудним знаком «За сприяння війську»

Залужний нагородив фінського офіцера нагрудним знаком «За сприяння війську»

Фінські Сили оборони не розкривають імені нагородженого та його конкретної посади.

Фінсько-шведський офіцер департаменту логістики Сил оборони Фінляндії отримав нагрудний знак «За сприяння війську» від головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного за свою роботу на підтримку України.

Про це повідомляє Hufvudstadsbladet.

Нагороду фінський офіцер отримав із нагоди Дня прапора Сил оборони Фінляндії, який відзначається в неділю. Він є наразі єдиним військовослужбовцем, удостоєним такої честі.

Фінські Сили оборони не розкривають імені нагородженого та його конкретної посади.

«Це велика честь, нагорода багато для мене значить. Водночас я розумію, що нагорода адресована всім тим, хто працював на підтримку України в сфері оборонної логістики», – розповів військовий в інтерв’ю Hufvudstadsbladet.

Він високо відзначив військову співпрацю між Фінляндією та Україною, зауваживши винахідливість українців, які «дуже добре вміють знаходити розв'язання проблем».

«Я пишаюся тим, що ми як нація змогли допомогти Україні в її боротьбі за виживання. Я впізнаю деякі з систем озброєння, надісланих в Україну, з обговорень у ЗМІ. Не можу сказати, що я щасливий, зважаючи на велику кількість загиблих, але я вдячний за те, що маю змогу робити значущу роботу», – додав офіцер.

Загальна військова допомога Україні з боку Фінляндії з початку повномасштабного вторгнення Росії становить уже 1,1 мільярда євро.

Нагадаємо, випускника УКУ посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності