• Головна
  • Україна
  • У Києві біля закритого укриття під час тривоги загинули люди: що відомо

У Києві біля закритого укриття під час тривоги загинули люди: що відомо

У Києві біля закритого укриття під час тривоги загинули люди: що відомо

Постраждали 11 людей

Вночі під час обстрілу Києва в деяких районах столиці укриття були закриті — очевидці розповіли, що внаслідок цього загинули люди.

LVIV.MEDIA зібрало все, що відомо про ситуацію станом на зараз.

Обстріл і жертви

Ворог знову атакував Київ ракетами вночі. Вибухи й пошкодження зафіксували у Деснянському, Дніпровському і Дарницькому районах столиці.

У Повітряних силах повідомили, що всі повітряні цілі було збити, а саме 10 крилатих ракет «Іскандер».

Однак шкоди завдали саме уламки збитих ракет.

Внаслідок обстрілу загинули 3 людини, серед яких 11-річна дитина. Ще 11 людей отримали поранення.

Закрите укриття

У Києві під час чергового російського обстрілу люди загинули через закриті укриття.

Дружина Ярослава загинула на вулиці в Деснянському районі Києва, коли з дитиною йшла до укриття — воно, каже чоловік, було зачинене.

«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили та й все. Люди стукали, і в той момент прилетіло», — сказав чоловік.

Реакція МВС і прокуратури

Столична прокуратура проводить слідчі дії через загибель людей поблизу медзакладу в Києві унаслідок російської атаки вночі 1 червня.

Правоохоронці опитують персонал поліклініки, біля бомбосховища якої загинули люди.

Проводять допити посадовців, які безпосередньо відповідальні за укриття, тих, хто має контролювати доступ до нього під час повітряної тривоги.

Після повідомлення про зачинене укриття Деснянська окружна прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. (ч. 2 ст. 367 КК України).

У Міністерстві внутрішніх справ також підтвердили, що поліція почала кримінальне провадження через ситуацію з закритими бомбосховищами під час нічної ракетної атаки на столицю.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко у Telegram, усі винні будуть знайдені та покарані.

Крім того, за його словами, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно перевірятимуть доступність і стан бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

«Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Укриття мають бути цілодобово відчиненими. Це питання життя людей», — зазначив Ігор Клименко.

Реакція мера

Мер Києва Віталій Кличко каже, що розпочато розслідування, яке має встановити, чи дійсно було зачинене укриття поліклініки в Деснянському районі, де загинули троє людей.

Уламок ракети впав біля входу в медзаклад через 4 хвилини після оголошення повітряної тривоги. І люди прямували в укриття.

«Зараз слідство встановлює, чи відчиненим було укриття. Чи були в ньому люди. Бо, за інформацією рятувальників, після пошкодження поліклініки, з неї виводили групу людей», — написав Кличко.

Він вважає, що в кожному районі міста відповідальність за роботу укриттів несуть керівники установ, де розташовані укриття, і глави районів.

«Глави РДА відповідальні за доступ і облаштування укриттів, які нанесені на мапу укриттів столиці», — відзначив мер столиці.

Можливе сп’яніння охоронця

Охоронця поліклініки в Деснянському районі столиці повезли на освідування щодо можливого сп'яніння.

Директор департаменту безпеки Києва Ткачук та міський голова Кличко повідомляли, що він перебуває в лікарні з пораненням.

Раніше один з місцевих мешканців казав, що розбудив охоронця в укритті після того, як пролунав вибух, — за його словами, той мав ознаки сп'яніння.

Перевірка укриттів поліцією

Патрульна поліція Києва контролюватиме роботу укриттів уночі.

Про це на своїй сторінці написав мер Києва Віталій Кличко.

«Домовилися з патрульною поліцією Києва, що вони допоможуть контролювати роботу укриттів уночі», - йдеться на сторінці мера столиці.

Патрульні обʼїжджатимуть у комендантську годину під час повітряної тривоги укриття, що є на мапі міста і перевірятимуть, чи вони відчинені. Тоді оперативно передаватимуть інформацію міським службам.

Нагадаємо, протягом травня ворог обстрілював Київ майже 20 разів, деколи — тричі за добу.

Під час останніх обстрілів росіяни частіше застосовують балістичні ракети.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності