• Головна
  • Україна
  • «Усі винні будуть покарані»: МВС про загибель людей, які не потрапили у зачинені укриття в Києві

«Усі винні будуть покарані»: МВС про загибель людей, які не потрапили у зачинені укриття в Києві

Проводять допити посадовців, які безпосередньо відповідальні за укриття, тих, хто має контролювати доступ до нього під час повітряної тривоги

Столична прокуратура проводить слідчі дії через загибель людей поблизу медзакладу в Києві унаслідок російської атаки вночі 1 червня.

Про це пише Суспільне, посилаючись на слова речниці Київської міської прокуратури Надії Максимець. За її словами, нині правоохоронці опитують персонал поліклініки, біля бомбосховища якої загинули люди.

Проводять допити посадовців, які безпосередньо відповідальні за укриття, тих, хто має контролювати доступ до нього під час повітряної тривоги, сказала Максимець.

За її словами, після повідомлення про зачинене укриття Деснянська окружна прокуратура м. Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. (ч. 2 ст. 367 КК України).

У Міністерстві внутрішніх справ також підтвердили, що поліція почала кримінальне провадження через ситуацію з закритими бомбосховищами під час нічної ракетної атаки на столицю.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко у Telegram, усі винні будуть знайдені та покарані.

Крім того, за його словами, ДСНС України спільно з Національною поліцією регулярно перевірятимуть доступність і стан бомбосховищ у всіх населених пунктах країни.

«Закриті бомбосховища під час війни – це не просто байдужість. Це злочин. Укриття мають бути цілодобово відчиненими. Це питання життя людей», — зазначив Ігор Клименко.

Нагадаємо, уночі 1 червня Росія завдала ракетного удару по Києву. Внаслідок цього, за попередньою інформацією, у Деснянському районі столиці загинули три людини. Як повідомили у КМВА, йдеться про трьох загиблих, серед яких одна дитина 2012 року народження. Очевидці кажуть, що люди загинули, бо не змогли потрапити до укриття у Поліклініці в Деснянському районі.

Унаслідок вибухів пошкоджені медзаклад, дитячий садок, багатоквартирні житлові будинки, автомобілі.

Через нічний обстріл РФ у столиці 14 людей були поранені. Дев'ятьох — госпіталізували, п'ятьом надали допомогу на місці, повідомив мер Віталій Кличко.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, до поліклініки в Деснянському районі виїхали фахівці департаменту муніципальної безпеки і на місці зʼясовують, чому не було доступу до укриття в поліклініці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності