Які області зазнали ракетно-дронової атаки вночі 29 травня

Які області зазнали ракетно-дронової атаки вночі 29 травня

Вночі ворог атакував чимало областей України

Цієї ночі, 29 травня, повітряна тривога була оголошена по всій Україні.

Під час нічної масованої ракетно-дронової атаки ворог спрямував по півдню України дрони-камікадзе типу «Shahed-131/136».

Про це пише Оперативне командування «Південь».

3 з них знищено в небі над Миколаївщиною, ще 1 - над Одещиною.

Одещина

Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідовано. Інформація про масштаб руйнувань уточнюється.

Миколаївщина

Російські окупанти в ніч на понеділок, 29 травня атакували артилерією і дронами чотири громади Миколаївської області, повідомив у понеділок вранці голова ОВА Віталій Кім.

Зокрема, під час нічної масованої ракетно-дронової атаки 3 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136», спрямованих ворогом на Миколаївщину, було знищено в небі над областю.

Уранці, 29 травня, у Баштанському районі, о 05:15 ворог завдавав ударів за межами населеного пункту Снігурівської громади. Постраждалих і руйнувань немає.

У м. Миколаїв, Первомайському, Вознесенському районах день і ніч минули відносно спокійно.

Львівщина

Під час нічної атаки на Львівщину працювала ППО. Повітряну тривогу на Львівщині оголосили о 2:45, вона тривала до 5:13.

«На Львівщині працює ППО… Усі деталі – згодом», – сказав голова Львівської військової адмністрації Максим Козицький.

Згодом стало відомо, що одна з ракет долетіла і до нашої області. Захисникам з ПвК «Захід» вдалося збити її над Золочівським районом. Уламки впали на дерев‘яну господарську будівлю, будівля згоріла. Згорів також трактор, який був поруч. Постраждалих, на щастя, немає. На місці падіння уламків виникла вирва.

В інших районах Львівської області ця ніч була спокійною.

Київщина

Вночі 29 травня окупанти здійснили атаку на столицю, застосувавши дрони та ракети, з різних напрямків. Над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей. Загалом, силами та засобам ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено. В результаті падіння уламків в Подільському районі пробило дах житлового будинку.

Кіровоградщина

На Кіровоградщині внаслідок падіння уламків збитого дрона пошкоджено житловий будинок та залізничне полотно. Обійшлося без жертв.

Хмельниччина

Під час атаки 29 травня російські війська вдарили по об’єктах Хмельниччини. Один з них — військовий.

«Тривають роботи з локалізації пожеж на складах паливно-мастильних матеріалів та зберігання бойових матеріальних цінностей. Виведено з ладу 5 літальних апаратів. Розпочаті відновлювальні роботи злітно-посадкової смуги», — йдеться в повідомленні.

Дані щодо постраждалих уточнюються.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності