• Головна
  • Україна
  • Нічна атака на Україну: над Києвом знищили 40 повітряних цілей

Нічна атака на Україну: над Києвом знищили 40 повітряних цілей

Нічна атака на Україну: над Києвом знищили 40 повітряних цілей

Це вже 15-та повітряна атака на Київ з початку травня

Вночі 29 травня окупанти здійснили атаку на столицю, застосувавши дрони та ракети, з різних напрямків. Над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

«Минуло лише 18-ть годин після наймасованішої атаки БпЛА по Києву, а ворог знову напав на столицю. Це вже 15-та повітряна атака з початку травня! Рашисти-терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення. Цією ночі знов були дрони - за попередньою інформацією, ворог застосував боєприпаси "Shahed". Практично одночасно із атакою БпЛА, з району Каспію ворожі ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно Х-101/555. Тож атака на столицю була комбінованою, з різних напрямків», - йдеться у повідомленні.

Загалом, силами та засобам ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено.

«В результаті падіння уламків в Подільському р-ні пробило дах житлового будинку, без жертв. Інформації щодо потерпілих наразі не надходило», - написав Попко.

Нагадаємо, уночі 28 травня, росіяни атакували столицю БПЛА. Внаслідок атаки є загиблі та постраждалі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності