• Головна
  • Україна
  • День Захисника України : Церква просить перенести державне свято

День Захисника України : Церква просить перенести державне свято

День Захисника України : Церква просить перенести державне свято

Також ПЦУ просить перенести День української державності з 28 на 15 липня

Православна церква України проситиме державні органи перенести свято, яке нині відзначається 14 жовтня, на 1 жовтня.

Про це в інтервʼю Радіо Свобода сказав митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко).

«Моя була ініціатива звернутися до органів державної влади відповідних, у чиїй компетенції це перебуває, про врегулювання цього питання, згідно з церковним календарем за новим стилем, як ми його називаємо, відповідно тих свят, які до нього прив’язані. А це Покрова і День Державності. Фактично це тільки два свята, які ми відзначаємо спільно з державою, які збігаються з церковними святами, державні дати. А Різдво 25 грудня – воно і так уже було оголошене державою вихідним днем», – відзначив митрополит Олександр.

Нині держава 14 жовтня відзначає День захисників України, це офіційний вихідний. Історично свято повʼязане з церковним днем Покрови пресвятої Богородиці, який за новоюліанським календарем припадатиме на 1 жовтня. День Української Державності – державне свято, але не вихідний день, відзначається щороку 28 липня, в День хрещення Київської Русі-України. Його пропонують перенести на 15 липня.

Нагадаємо, через 40 днів після Великодня, цьогоріч це 25 травня, християни східного обряду відзначають велике церковне свято — Вознесіння Господнє. Це день, коли Ісус Христос у плоті вознісся на небо.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності