• Головна
  • Україна
  • Ранкова атака по Україні: у Дніпрі пролунали численні вибухи, є постраждалі

Ранкова атака по Україні: у Дніпрі пролунали численні вибухи, є постраждалі

Ранкова атака по Україні: у Дніпрі пролунали численні вибухи, є постраждалі

Росіяни обстріляли також Харківщину та Запоріжжя

Зранку 22 травня росіяни атакували Дніпропетровську область із різних видів далекобійного озброєння. У Дніпрі місцеві мешканці чули до двох десятків потужних вибухів упродовж короткого проміжку часу.

Очільник Обласної військової адміністрації регіону Сергій Лисак повідомив у телеграмі, що Сили оборони вправно виконали свою роботу. «Ми витримали атаку», – наголосив він.

О 4:25 глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак оприлюднив повідомлення з першою офіційною інформацією про атаку росіян на регіон.

«Завдяки Силам оборони ми витримали атаку. Деталі згодом. Поки нічого не коментуємо. Поставтесь серйозно до правил воєнного стану»,– написав він.

За попередньою інформацією регіон зазнав комбінованої атаки ворога із застосуванням ракет Х-22, Х-101/555 та «Шахедів».

Згодом Сергій Лисак повідомив, що захисники з ПвК «Схід» збили над областю 15 безпілотників та 4 крилаті ракети.

Проте, у Дніпровському районі через ракетний удар поранений 27-річний чоловік. Він у лікарні в стані середньої тяжкості.

Пошкоджені кілька будівель рятувального підрозділу. Виникло дві пожежі, які вже загасили. Знищені більш ніж 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки – пошкоджені. Побиті й 25 приватних машин та 2 автобуси.

Влучання сталося також по приватному підприємству у Дніпрі. Там понівечені 3 будівлі.

В Іларіонівській громаді Синельниківського району впав БПЛА. Виявили там й уламки ракети.

Постраждали 7 людей. Жінки 52 та 70 років – у лікарні.

Зачепило 3 приватні будинки та 9 багатоквартирних. А ще дитсадок, магазини та адмінбудівлі. Потрощені 6 авто.

Окрім того, увечері 21 травня Росія завдала ракетного удару по Харківщині. В епіцентрі опинилося селище Циркуни. За попередніми даними, росіяни атакували ракетами С-300. Вибухи пролунали й у Запорізькій області.

Нагадаємо, за добу окупанти завдали 6 ракетних та 52 авіаційних удари по Україні. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось 37 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту. В епіцентрі бойових дій Бахмут та Мар’їнка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності