• Головна
  • Україна
  • Чи братиме Зеленський участь у зустрічі лідерів G7: відповідь речника президента

Чи братиме Зеленський участь у зустрічі лідерів G7: відповідь речника президента

Чи братиме Зеленський участь у зустрічі лідерів G7: відповідь речника президента

Речник президента України Сергій Никифоров не став відповідати на запитання журналістів, чи братиме президент України Володимир Зеленський участь у зустрічі лідерів країн «Великої сімки», яка відбудеться у Японії 19-21 травня в місті Хіросіма.

Про це пише «Суспільне».

«Ми не анонсуємо події за участі президента», — сказав Никифоров.

Натомість коментуючи можливість проведення мирного саміту по Україні, Никифоров сказав, що  питання щодо мирного плану проясниться саме під час саміту лідерів країн G7 у Японії.

«Переговори тривають, поки не можна щось конкретне говорити», — зазначив речник президента.

Також відповідаючи на запитання, на базі якої організації можливе проведення мирного саміту, Никифоров відповів: «Все це ще узгоджується. Думаю, що під час чи після G7 це все стане зрозумілим».

Раніше ж Reuters з посиланням на заяву представника Європейського Союзу повідомило, що ідею проведення міжнародного мирного саміту щодо України обговорять лідери країн «Великої сімки» під час зустрічі в Японії.

Водночас заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква у коментарі Kyodo сказав, що президент Володимир Зеленський може особисто відвідати саміт G7 в Хіросімі, якщо дозволятиме ситуація на фронті.

Нагадаємо, очікується, що Зеленський звернеться до лідерів у Хіросімі через відеозв’язок, але були й кулуарні розмови про те, чи варто ризикнути перевезти його особисто на інший кінець світу, щоб довести свої аргументи наживо.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності