• Головна
  • Україна
  • Офіцера, який знущався із підлеглого, будуть судити: деталі

Офіцера, який знущався із підлеглого, будуть судити: деталі

Чоловік вивчає табличку

Йому загрожує до 12 років ув’язнення

Досудове розслідування щодо офіцера однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині, який знущався з військовослужбовця, закінчено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

ДБР завершило розслідування у короткий термін. В середині квітня в мережі Інтернет з’явилося відео, на якому офіцер нецензурно лається та б’є військовослужбовця. Інцидент розслідували представники Державного бюро розслідувань.

Як з’ясувало слідство, офіцер застосував силу до підлеглого після того, як солдат зробив йому зауваження за ненормативну лексику. Фігурант кілька разів вдарив військовослужбовця.

Слідчим вдалося встановити й інші факти знущання офіцера з військовослужбовців цієї частини. Після цього проти нього порушили кримінальну справу за перевищення службових повноважень.

Офіцера звинувачують у застосуванні насильства щодо підлеглого, вчинене в умовах воєнного стану. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, у Західному територіальному управлінні Національної гвардії відреагували на ситуацію скандал, який спричинило побиття офіцером строковика. Там зазначили, що обурені діями офіцера.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності