Тривога вночі 14 травня була нетиповою — ЗСУ

Тривога вночі 14 травня була нетиповою — ЗСУ

Зазвичай запускають із Півдня

Вночі 14 травня була нетипова повітряна тривога для України – вона почалась із Заходу. У Повітряних силах ЗСУ пояснили причину. Як виявилось, ворог атакує Україну різними типами ракет та БпЛА.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

За словами Ігната, окупанти атакують зі всіх напрямків. Захід ракет використовується з різних точок, зокрема й з Півдня – атакують ракетами «Калібр».

Зазвичай запускають із Півдня. Це все умовно, це лише напрямок. Їх дуже видно, коли вони підлітають до наших засобів виявлення,– зазначив Ігнат.

Тому початок тривоги із Заходу свідчить про те, що ворог запускав ракети саме з того напрямку.

Під час повітряної тривоги в Україні повідомляли, що на Вінниччині помітили невідомі літальні об’єкти. Ігнат зауважив, що цілі, які запускає противник, неодноразово запускали з Чорного моря, водночас використовуючи й територію Молдови – тобто Придністров'я.

Нагадаємо, у Повітряних силах повідомляли, що у ніч на 14 травня російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС. Протягом нічної атаки знищено три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів: 18 ударних дронів типу «Shahed-136/131», один ударний БпЛА типу «Ланцет», два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», ще чотири БпЛА та три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55. Протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності