• Головна
  • Україна
  • Програма «єВідновлення»: якою є максимальна сума на відновлення пошкодженого житла

Програма «єВідновлення»: якою є максимальна сума на відновлення пошкодженого житла

Програма «єВідновлення»: якою є максимальна сума на відновлення пошкодженого житла

Комісія має ознайомити заявника з обсягами пошкоджень, які вона вносить в чек-лист

Максимальна сума допомоги, на яку зможуть претендувати українці, чиє житло отримало незначні пошкодження через повномасштабне вторгнення РФ, становить 200 тисяч гривень.

Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Також уточнено порядок розрахунку розміру допомоги спеціальною комісією, створеною при органі місцевого самоврядування. Зокрема:

  • комісія визначає обсяг пошкоджень житла за даними акта комісійного обстеження. Таке обстеження слід здійснити відповідно до затвердженого урядом порядку;
  • після цього комісія заповнює чек-лист з визначення розміру допомоги для відновлення пошкодженого житла, який доступний за посиланням.

Водночас комісія має ознайомити заявника з обсягами пошкоджень, які вона вносить в чек-лист. Далі вона фотографує пошкодження, які свідчать про характер та обсяг руйнувань, та завантажує їх в Реєстр пошкодженого і зруйнованого майна.

«Уточнення порядку роботи комісії надасть органам місцевого самоврядування та безпосередньо громадянам, чиє житло було пошкоджене, чітке розуміння того, як повинні працювати комісії», — йдеться в повідомленні.

Додамо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що станом на ранок 12 травня до програми «єВідновлення» надійшло 5 575 заявок.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності